Hyppää pääsisältöön

Laatuvastaavien koulutus 2020

Kategoria:
Uutiset
Tagit:
Laatuvastaava

Laatuvastaavakoulutus antaa valmiudet toteuttaa systemaattista laadunkehittämistyötä joko tiimin fasilitaattorina tai yksikön johtotehtävissä. Koulutus perustuu Conmedicin 25 vuoden kokemukseen terveydenhuollon laadun kehittämisessä. Laatuvastaavien koulutusohjelma käynnistyi vuonna 2015. Vuosina 2015-19 valmistuneet laatuvastaavat toimivat nyt aktiivisesti omissa yhteisöissään laadunkehittäjinä.

 

Laatuvastaavakoulutus koostuu kolmesta kahden päivän koulutusmoduulista sekä välitehtävistä. Nämä muodostavat kokonaisuuden, joka antaa hyvät valmiudet toimia laadun kehitystehtävissä. Koulutus lähtee laatutyön alkeista, eikä koulutukseen tullessa tarvitse olla alan osaamista, mutta koulutuksen aikana edetään niin pitkälle, että osallistuja pystyy vastaamaan kehitystehtävistä.

 

Koulutusmoduulit muodostavat kokonaisuuden, jonka takia on suositeltavaa, että osallistutaan kaikkiin kolmeen jaksoon. Kukin jakso koostuu kahdesta intensiivisestä työpäivästä ja jaksojen välillä on pienimuotoinen välitehtävä. Välitehtävälle laskettu työaika on 2-3 päivää. Välitehtävänä on toimintaprosessin kehittäminen. Työstettävän palveluprosessin voi jokainen yksikkö valita omista tarpeistaan, jolloin lopputulos hyödyntää heti omaa työpaikkaa.

 

Suositeltavaa on, että työyhteisöstä osallistuu koulutukseen useampia henkilöitä, mielellään myös eri ammattiryhmien edustajia. Se tukee laadunkehittämistyön vahvistumista työpaikalla ja vahvistaa oppimista, kun useampi henkilö samasta yhteisöstä tekee koulutusjaksojen välitehtäviä. Koulutuksen voi viedä läpi myös työyhteisön ainoana edustajana.

 

Vuoden 2020 laatuvastaavakoulutuksen ensimmäinen koulutusjakso on 26-27.8.2020. Ensimmäinen koulutusjakso tapahtuu etäkoulutuksena. Seuraavat jaksot toteutetaan joko lähi- tai etäkoulutuksena epidemiatilanteen mukaan. Seuraavat jaksot ovat 28-29.10.2020 ja 19-20.1.2021. Tutustu koko ohjelmaan ja ensimmäisen jakson aikatauluun >>

 

Ilmoittautuminen koulutukseen >>