Hyppää pääsisältöön

Konsepti toimii!

Kategoria:
Työterveyshuolto
Tagit:
Työterveyslaatuverkosto

Työterveyslaatuverkoston aktivisti, työterveyshuollon erikoislääkäri Jarmo Kuronen Etelä-Savon Työterveydestä tutki tieteellisessä työssään työterveyshuollon eri laadunkehittämistoimintojen vaikutusta estää työkyvyttömyyseläkkeitä. Tutkimus osoitti, että jäsenyys työterveyslaatuverkostossa vähensi työkyvyttömyyseläketaphtumia asiakasyrityksissä 23 % ja myönnettyjä kuntoutustukia 32 %.

Tutkijaryhmän jäsen Juho Kopra totesi artikkelin ilmestyttyä "Tutkimustulos on mielestäni yhteiskunnallisesti merkittävä. Tämän tutkimuksen perusteella verkostoituminen edistää yhteistä hyvää . Väittäisin, että toimenpiteet todella vähentävät työkyvyttömyysriskiä".  

Yksittäisistä laadunkehittämistoimista suurin vaikutus oli alkoholimini-interventio mittauksiin osallistumisella. Tämä vähensi kaikkia työkyvyttömyyseläketapahtumia yhteensä jopa 47 %. Tutkijat arvioivat, että mittausten suorittamisella osoitetaan työterveyshenkilöstölle kuinka tärkeä on puuttua suurkulutukseen jo ennen kuin henkilöllä on haittaa alkoholin käytöstä. Henkilöstön saama laatuvastaavakoulutus vähensi uusia työkyvyttömyyseläkkeitä 8 %.

Tutkimus julkaistiin arvostetussa Scandinavian Journal of Work, Environment and Health lehdessä >>